Butikken drives af Kenneth Jørgensen. I 2020 overtog han forretningen efter Arne Hansen, som med succes havde drevet butikken siden 2015. Konceptet er der ikke lavet om på. Isen laves helt fra bunden i baglokalet, og nye varianter finder hele tiden vej til disken.
Kenneth Jørgensen har gennemført Gelatiere uddannelsen i Bologna. Et forløb hvor der undervises i kunsten at tilberede en rigtigt Gelato helt fra bunden, ud fra nogle helt klare principper om balancering af de forskellige komponenter i isen. Is er nemlig ikke bare is. Vil man opnå den rigtige balance i isen, skal isen nemlig produceres på speciel designede maskiner til Gelato produktet, og indholdet af de forskellige råvarer skal tilpasses helt nøjagtigt. Gelato i Italien er blød, men vores kunder er mere til lidt hårdere is, derfor prøver vi at balancerer isen, så den er lidt hårdere, men stadig cremet og velsmagende.
Hele fundamentet for isproduktionen ligger i den økologiske mælk, som Kenneth Jørgensen dagligt henter friskmalket i Lakkendrup hos det økologiske kvægbrug ”Østerlund”. Mælken kommer fra gårdens jersey køer, der har et højere fedtindhold i mælken. Det betyder, at Gelato Italia kan minimere mængden af fløde. Og derfor kan man med rette, kalde Gelato Italias is for en mælkeis.
Som navnet også antyder, er kernen i butikken de 24 forskellige varianter af italiensk is, der i den overvejende tid ligger klar i is-disken. Varianterne udskiftes løbende og der er egentlig ikke meget vi ikke kan lave.
Og jo, det er skam italiensk is, også selvom det er lavet her i Svendborg. Alle råvarer er nøje udvalgt, så kvaliteten af isen altid er høj.
Kig forbi - du bliver ikke skuffet.