​Om Gelato Italia

​Når man skal have kvalitets is i Svendborg, så finder de fleste vejen forbi Gelato Italia på byens hovedstrøg. Her midt på Gerritsgade finder du Svendborgs lille ismejeri med isbutik. Her er fokus på økologi, og alle is varianter laves i baglokalet. Selv softice laves helt fra bunden i butikken.

​Butikken drives af Kenneth Jørgensen. I 2020 overtog han forretningen efter Arne Hansen, som med succes havde drevet butikken siden 2015. Konceptet er der ikke lavet om på, og bortset fra de forskellige varianter af drys, så laves alt stadig fra bunden og efter butikkens helt egne opskrifter.

Kenneth Jørgensen har gennemført Gelatiere uddannelsen i Bologna. Et forløb hvor der undervises i kunsten at tilberede en rigtigt Gelato helt fra bunden, ud fra nogle helt klare principper om balancering af de forskellige komponenter i isen. Is er nemlig ikke bare is. Vil man opnå den rigtige balance i isen, skal isen nemlig produceres på speciel designede maskiner til Gelato produktet, og indholdet af de forskellige råvarer skal tilpasses helt nøjagtigt. Gelato i Italien er blød, men vores kunder er mere til lidt hårdere is, derfor prøver vi at balancerer isen, så den er lidt hårdere, men stadig cremet og velsmagende.

Hele fundamentet for isproduktionen ligger i den økologiske mælk, som Kenneth Jørgensen dagligt henter friskmalket i Lakkendrup hos det økologiske kvægbrug ”Østerlund”. Mælken kommer fra gårdens jersey køer, der har et højere fedtindhold i mælken. Det betyder, at Gelato Italia kan minimere mængden af fløde. Og derfor kan man med rette, kalde Gelato Italias is for en mælkeis.

Som navnet også antyder, er kernen i butikken de 24 forskellige varianter af italiensk is, der altid ligger klar i is-disken. Varianterne udskiftes løbende og hen over en sæson laver butikken 50 til 60 forskellige varianter af sorbet- og mælke-is.

Og jo, det er skam italiensk is, også selvom det er lavet her i Svendborg.  Alle råvarer er nøje udvalgt, så kvaliteten af isen altid er høj.

Kig forbi - du bliver ikke skuffet. 

Gelato Italia Svendborg ApS

Selskabet tegnes af direktør Kenneth Jørgensen. 

​CVR: 41050012

Stillinger. Når vi rammer det nye år, så begynder vi igen at kigge efter unge medarbejdere til is sæsonen 2023. Kunne det være noget for dig, eller kender du en, som du tror kunne være interesseret, så tager vi gerne imod en ansøgning. 

Åbningstider​ 

Butik på gågaden​​

Isbil på havnen

Bilen er kørt i garagen 

Lukket

Lukket​

Kontakt os

Gerritsgade 26, 5700 Svendborg

Rutevejledning til butikken

​​Rejseguide til Svendborg

​​Telefon: +45 20 14 53 55

Mail: kj@gelatoitalia.dk 

facebook (3)  instagram-logo