​Om Gelato Italia

​Når man skal have kvalitets is i Svendborg, så finder de fleste vejen forbi Gelato Italia på byens hovedstrøg. Her midt på Gerritsgade finder du Svendborgs lille ismejeri med isbutik. Vi bruger økologisk mælk, som vi henter fra biodynamisk kvægbrug i Lakkendrup lige udenfor Svendborg. Alle is varianter laves i baglokalet. Selv softice laves helt fra bunden i butikken, og baseret på vores helt egne opskrifter. 

​Butikken drives af Kenneth Jørgensen. I 2020 overtog han forretningen efter Arne Hansen, som med succes havde drevet butikken siden 2015. Konceptet er der ikke lavet om på. Isen laves helt fra bunden i baglokalet, og nye varianter finder hele tiden vej til disken. 

Kenneth Jørgensen har gennemført Gelatiere uddannelsen i Bologna. Et forløb hvor der undervises i kunsten at tilberede en rigtigt Gelato helt fra bunden, ud fra nogle helt klare principper om balancering af de forskellige komponenter i isen. Is er nemlig ikke bare is. Vil man opnå den rigtige balance i isen, skal isen nemlig produceres på speciel designede maskiner til Gelato produktet, og indholdet af de forskellige råvarer skal tilpasses helt nøjagtigt. Gelato i Italien er blød, men vores kunder er mere til lidt hårdere is, derfor prøver vi at balancerer isen, så den er lidt hårdere, men stadig cremet og velsmagende.

Hele fundamentet for isproduktionen ligger i den økologiske mælk, som Kenneth Jørgensen dagligt henter friskmalket i Lakkendrup hos det økologiske kvægbrug ”Østerlund”. Mælken kommer fra gårdens jersey køer, der har et højere fedtindhold i mælken. Det betyder, at Gelato Italia kan minimere mængden af fløde. Og derfor kan man med rette, kalde Gelato Italias is for en mælkeis.

Som navnet også antyder, er kernen i butikken de 24 forskellige varianter af italiensk is, der i den overvejende tid ligger klar i is-disken. Varianterne udskiftes løbende og der er egentlig ikke meget vi ikke kan lave. 

Og jo, det er skam italiensk is, også selvom det er lavet her i Svendborg.  Alle råvarer er nøje udvalgt, så kvaliteten af isen altid er høj.

Kig forbi - du bliver ikke skuffet. 

Gelato Italia Svendborg ApS

Selskabet tegnes af direktør Kenneth Jørgensen. 

​CVR: 41050012

Åbningstider​ 

​​Butik på gågaden​​

Mandag-Fredag12.00-17.30

Lørdag                10.00-17.00 Søndag              12.00-17.00  

Åbningstider jul/Nytår

23.12.    12.00 - 17.30

24.12.    Lukket

25.12.    Lukket

26.12.    Lukket

27.12.    12.00 - 17.30

28.12.    10.00 - 17.00

29.12.    12.00 - 17.00

30.12.    10.00-17.00

31.12.     Lukket

Der lukkes herefter for sæsonen.

 

Kontakt os

Gerritsgade 26, 5700 Svendborg

Rutevejledning til butikken

​​Rejseguide til Svendborg

​​Telefon: +45 2014 5355

Mail: kj@gelatoitalia.dk