​Italiensk is fremstillet i butikken

​Hos Gelato Italia har du mulighed for at smage hjemmelavet italiensk is. Vi har vores eget ismejeri med dertilhørende isbutik i Svendborg, ligesom vi også har en isbil parkeret på havnen i Svendborg, primært i de lune måneder af året fra maj - august. 

Vores is produceres, som man gør det i Italien – med gode råvarer og friskmalket mælk – naturligvis økologisk. Mælken kommer fra det økologiske kvægbrug Østerlund lidt udenfor Svendborg. Den henter vi friskmalket inden kl. 08.00 hver morgen, og så laver vi isen helt frisk heraf. 

Når vi siger hjemmelavet, så mener vi hjemmelavet. Vi blander den pasteuriserede mælk med tørstoffer ud fra de nøje beregnede opskrifter, og herefter tilføjes smagsgivere. Hele processen, som vi kalder fra ko til is, er der lagt passion, tid og kræfter i, men vi mener også at resultatet er derefter. 

Gelato vs Industri is

Hvad er egentlig forskellen på Gelato og anden is, lad os kalde den for den klassiske industri is?

Gelato er altid frisklavet, næsten på daglig basis og har en kort kvalitets levetid. Industri is laves til lang opbevaringstid. 

Gelato opbevares og serveres på minus 12 - minus 14 grader. Dette giver isen den rigtigt lækre konsistens og struktur. Industri is opbevares og kugles på en lavere temperatur.

Luftindholdet i en Gelato er noget lavere end i en industri is. Vi snakker 25-35% i Gelato i forhold til den klassiske is som kan have op til 65% luft indhold. Eller sagt på en ande måde, du får mere is ud af en kugle Gelato og mere luft i en kugle industri is. 

Fedtprocenten i Gelato ligger i niveauet 2-9%, mens den klassiske is indeholder helt op til 30% fedt. 

Isen skal smage af det, der er i den

Kun de bedste råvarer finder vej til vores ishus hos Gelato Italia. Det er meget vigtigt for os, at vores kunder kan smage det, der er i isen – og det er egentligt ret simpelt; god italiensk is kræver gode råvarer.

Vi tilbyder i størstedelen af året 24 forskellige varianter i butikken i Gerritsgade. Varianterne varierer efter sæson, efterspørgsel og ikke mindst vores lyst til at eksperimentere. I 2024 vil vi teste flere nye og spændende smagsvarianter af, da jeg qua gelatiere uddannelsen i Bologna, har fået adgang til nye og spændende opskrifter som skal prøves af. 

Vi kan tilbyde både mælkeis og sorbetis. Mælkeis fordi fedtindholdet i italiensk is er lavere end i normal flødeis. Sorbetisen er fremstillet af frugtpure og citrussaft af meget høj kvalitet, og der er tale om helt rene produkter uden tilsætningsstoffer.

Vores varianter anvendes i vores milkshakes og smoothies. Vi tilføjer økologisk sødmælk i milkshakes og lemon juice i vores smoothies.​ Vi kan også lave islagkager til fest eller andre begivenheder hvis dette ønskes.

Kig forbi os og smag på hjemmelavet italiensk is

Kunne du tænke dig at smage på en hjemmelavet is ud fra italienske opskrifter, der rent faktisk smager af det, der er i den, så kig endelig forbi vores butik.

Smagsvarianter

Nedenfor kan du finde en oversigt over de smagsvarianter, som vi normalt har i butikken. Men der skiftes løbende og vi tager forbehold for at der med kort varsel kan ske udskiftning af nogle af varianterne. Der er næsten ikke det vi ikke kan lave, så har du et ønske - så hører vi det gerne. 

Start line up til sæsonen ser sådan her ud. Af nyheder tester vi til en start Bergamotte Sorbet og en Brunella Kiks med en kiksecreme isbase med lækkert knasende chokolade i lag. 

Gelato Italia Svendborg ApS

Selskabet tegnes af direktør Kenneth Jørgensen. 

​CVR: 41050012

Åbningstider​ 

​​Butik på gågaden​​

Mandag-Lørdag 10.00- 21.30  Søndag                11.00 - 21.30  Helligdage          12.00- 20.00  

Isbilen

Bilen holder på havnen i alle sommer ugerne fra 12-21

Frederiksøens Isbar

Isbaren har åben i alle sommerugerne fra 12-21.30

BEMÆRK!

På dage med dårligt vejr kan der forekomme ændrede åbningstider i  både bil og på isbaren.

Kontakt os

Gerritsgade 26, 5700 Svendborg

Rutevejledning til butikken

​​Rejseguide til Svendborg

​​Telefon: +45 2014 5355

Mail: kj@gelatoitalia.dk